program HomeFest 2017

  • 20 octombrie vineri

20.00 – Lea Razowsky: Fraierul interior – performative lecture

Fraierul interior sunt eu, în interiorul meu, când strategiile mele tipice cedează, când presiunea face ca totul să sucombe cert şi lin, să derapeze suav şi tâmp.

  • 21 octombrie sâmbătă

14.00 – 19.00 – Johanna Gilje: Exerciții de memorare a amintirii – performance installation

Un spațiu pentru a re-cunoaște, sorta și re-organiza amintiri; putem alege să dăm amintirilor noi sensuri sau să le dăm uitării, afirmă Johanna. Performance durational: 1- 5 ore. Publicul poate veni și pleca oricând dorește.

19.00 – Cătălina Antal: Se cântă cu casa deschisă – stand-up opera

De ce (nu) mergem mai des la operă? Cătălina Antal aduce în sufagerie un gen muzical considerat elitist.

20.30 – Spectrum – concert

Piese celebre reorchestrate și personalizate. Fusion, cu influențe predominante de rock progresiv, dar și un touch de jazz și pop.

  • 22 octombrie duminică

18.00 – Muzeul 3017 – installation

Povestim împreună cu echipa de curatori și designeri despre cum construiești o expoziție-manifest ale cărei colecții sunt istoriile de viață, despre ediția-pilot organizată în această primăvară în spațiul MATER și despre ce facem mai departe.

20.00 – Muzeul Subiectiv al Locuirii – theatre

Teatru imagine despre poveștile și perspectivele personale ale femeilor din cartierele Rahova-Uranus și Vulturilor 50. Scene reale de viață proiectate de protagoniste.

  • 23 octombrie luni

18.00 – Cristina Vidruțiu – Narațiunile bolii. Un traseu exploratoriu aluvionar – reading

O prezentare despre raportul dintre narațiune și boală, având ca bază un doctorat despre ciumă în literatură, un postdoctorat despre imaginile bolii la Dino Buzzati și o rezidență cu o serie de interviuri despre boală.

20.00 – Ana-Maria Sandu – Blocul cu patru etaje – reading

17 istorii și o singură clădire. Viețile personajelor comunică prin pereții subțiri. În această comunitate de locatari vechi și noi, intimitatea devine fluidă. Dincolo de ușile închise e o lume în mic, cu bucuriile și tristețile ei infinitezimale.

20.45 – Chandrahaz Choudhury – Bombay Vibe: a Literary and Musical evening – reading & talk & video music

Literatură și videoclipuri indiene cu scriitorul indian Chandrahaz Choudhury, autorul romanului Arzee the Dwarf, nominalizat la mai multe premii și tradus în germane și spaniolă.

  • 24 octombrie marți

18.00 și 20.00 – The Syndicate – Phoenix And Vanessa – The Syndicate for Lifting up The Civil Rights Fighting Spirit in Every Citizen – performance

Comunicarea dintre corpuri este reală și este parte din Revoluție. Uniți-vă! Respirați împreună! Pe ritm! Este timpul să facem cetățenii paralizați să înțeleagă că și dacă nu se alătură războiului, tot sunt în el!

20.00 – Jasmine Al-Qaisi – Omnidisplacement – lecture

Etnografa pasionată de visual explorează mecanismele detașării, cu accentual pus pe distanță, folosirea diferitelor mijloace și consecințele generale ale mobilității oamenilor.

  • 25 octombrie miercuri – ziua Cultura de Casă

19.30 – Asociația Vira – Proiecții de filme – screenings

19.30 – Asociația Vira – Expoziție foto – photography

21.00 – Starshitting, work in progress – screening

  • 26 octombrie joi

20.00 – Constelații – theatre

O singură relație, posibilități infinite. Un cuplu care trece dincolo de continuumul spațiu/ timp să exploreze despre liberal arbitru și prietenie. Marianne este fizician și Roland un simplu apicultor.

11.00 – 18.00 – Mădălina Dan – The Agency of Touch – one on one performance installation

Instalația reprezintă o intervenție socială care folosește atingerea și conexiunea ca un vehicul recreational pentru comunicare corporală.

  • 27 octombrie vineri

11.00 – 18.00 – Mădălina Dan – The Agency of Touch – one on one performance installation

Instalația reprezintă o intervenție socială care folosește atingerea și conexiunea ca un vehicul recreational pentru comunicare corporală.

20.00 – Spații Vii performance installation

O dată pe lună, un spaţiu reprezentativ al oraşului e cadrul unei instalaţii performative care îmbină arta video generativă, sunetul şi performance-ul, reinterpretând și accentuând specificul unui apartament în care se afă sediul unei firme.

  • 28 octombrie sâmbătă

20.00 Cosmin Manolescu – [Fragil] – contemporary dance

„Fanii lui Alice în țara minunilor se vor îndrăgosti de acest spectacol, care este o experiență în sine. Publicul pătrunde într-un univers care dezvăluie fragilitatea și vulnerabilitatea vieții noastre cotidiene.” – Oana Stoica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *