Între 6 și 10 februarie 2023, Homemade Culture a organizat în cadrul proiectului THEATRE IN PALM, finanțat de Creative Europe, o rezidență digitală pentru artiști emergenți pe tema IMPACTULUI ASUPRA MEDIULUI.
Ambalaje de plastic împrăștiate prin cameră, un fragment din Antigona repetat și acordat la sunetul monedelor, pături și o ceașcă de ceai fierbinte, câteva discuții ocazionale, un ritm de muzică și discursul de conștientizare a climei care dă tonul. Primii pași în integrarea temei într-o expresie artistică colectivă au fost de a o așeza într-un scenariu confortabil al vieții cotidiene actuale, angajându-se creativ cu obiectele la îndemână și dându-le o semnificație simbolică. Fluxul echipei a fost vibrant, prinsă în totalitate în proces, atât de mult încât nu a avut timp să-și facă o altă ceașcă de ceai decât cea folosită ca recuzită.

Așteptând cu nerăbdare următoarele sesiuni, vom avea grijă să le asigurăm acea ceașcă de ceai, căci nu par dispuși să ia nicio pauză.

Câteva cuvinte despre echipa de artiști:
  • Alina Tofan – artistă multidisciplinară, actriță, ecoperformer
  • Eva Frățilă – actriță, coregrafă, dansatoare
  • Lala Misosniky – artist performativ și sonic
  • Cătălin Diaconu – artist polivalent inspirat de muzică, dans și inginerie IT
  • Sasha Solokha – muzician, toboșar profesionist, explorator de sunet
  • Rolando Matsangos – mentorul rezidenței digitale, actor, performer, scenarist, cu o listă lungă de roluri, de la filme mainstream la proiecte artistice.