Homemade Culture este o asociație culturală, apolitică, non-profit, înființată în  februarie 2016, din dorința fondatorilor săi de a contribui activ la dezvoltarea  susținută și permanentă a peisajului cultural românesc prin promovarea și susținerea  artei independente.

Homemade Culture își asumă pe termen lung misiunea creării  unei platforme care încurajează stabilirea unei legături strânse între actul artistic și  audiență, prin inițierea și dezvoltarea de proiecte culturale, artistice și educaționale,  care se desfășoară cu precădere în spațiul domestic sau în alte cadre informale.

Din 2014 Homemade Culture organizează festivalul HomeFest, ajuns în 2022 la ediția a 8-a. Ediția internațională a festivalului s-a desfășurat, sub numele lorgennale în Zagreb (2016), Stuttgart (2016), Budapesta (2018), Chișinău (2022), Lisabona (2023).

Între 2022-2025, Homemade Culture este partenerul local în Theatre in Palm, proiect finanțat prin programul internațional Europa Creativă. Cu sprijinul ARCUB București am derulat proiectul „Cultura de casă”, în cadrul căruia am realizat cercetarea ”Potențialul cultural al cartierelor Giulești, Crângași, Grozăvești.” În 2018 am publicat volumul Cronici de sufragerie, în care e documentată toată activitatea noastră începând cu anul 2008.

 

Sprijină sectorul cultural independent:

pentru viitorul evenimentelor în spațiul domestic, pentru transformarea cât mai multor sufragerii în scene, pentru expunerea la artă a publicului care nu este un consumator constant de cultură.
Jucăm cu casa deschisă din 2008! Fii alături de noi!

Donează 3,5% ca persoană fizică  și până la 20%,  ca persoană juridică, din impozitul pe venit!