You are currently viewing Rezidența hibridă

Rezidența hibridă

Theatre in Palm a organizat între 6 și 17 noiembrie 2023 o rezidența hibridă

(online și fizică) pentru 120 de artiști din 12 țări. Cei zece artiști (Mara Căruțașu, Mateus Dantas, Alina Tofan, Eszter Zrinyifalvi, Dan Boldea, Andreea Lupescu, Xenia Botea, Dana Mihordea și Corina Ciontu) selectați de asociația Homemade Culture s-au întâlnit în prima săptămână în București, iar în cea de-a doua au lucrat cu partenerii locali din Bulgaria (Oecon Group) și Cipru (THOC). Tot în cea de-a două săptămână cinci artiști din Cipru și cinci din Bulgaria au lucrat la Grădina Arthub alături de actorul și scenaristul Rolando Matsangos.  La finalul rezidenței fiecare echipă a prezentat un performance online care poate fi văzut pe site-ul Theatre in Palm (https://theatreinpalm.turkuamk.fi/)

Theatre in Palm este primul proiect Europa Creativă pentru artele performative care aduce împreună parteneri din 12 țări, având drept scop crearea unei plaforme teatrale pentru artiști emergenți. Activitățile proiectului  presupun laboratoare, workshop-uri, conferințe, rezidențe, master class-uri, călătorii de interes profesional, producții de spectacole.

Activitatea din România este coordonată de asociația Homemade Culture, o asociație culturală, non-profit, înființată în  februarie 2016, din dorința fondatorilor săi de a contribui activ la dezvoltarea  susținută și permanentă a peisajului cultural românesc prin promovarea și susținerea  artei independente.

0 Shares

Lasă un răspuns