You are currently viewing HomeFest #8 // lorgenalle // Chișinău // Republica Moldova

HomeFest #8 // lorgenalle // Chișinău // Republica Moldova

Pentru prima oară, festivalul de arte performative 𝗛𝗼𝗺𝗲𝗙𝗲𝘀𝘁 prezintă 𝙡𝙤𝙧𝙜𝙚𝙣𝙣𝙖𝙡𝙚 la Chișinău!

lorgennale este varianta internațională a HomeFest, festivalul cultural din România care, din 2014, deschide uşa larg proiectelor artistice ce încap în sufragerii, dormitoare, bucătării sau poduri. Edițiile trecute ale lorgennalelor s-au desfășurat în Zagreb (2016), Stuttgart (2017) Budapesta (2018). Ediția 2022 marchează simbolic contextul european complicat în care ne aflăm și se aliniază eforturilor de susținere a artiștilor din Ucraina și Republica Moldova. Astfel, în cadrul HomeFest am invitat în premieră numai artiști moldoveni și ucraineni să performeze în casele bucureștenilor, în timp ce artiștii români și locali vor trece pragul caselor din Chișinău.

În weekendul 21-23 octombrie te invităm în casele gazdelor din Chișinău unde vei fi întâmpinat de 5 artiști români și moldoveni. 

📦 Nu uita să aduci un obiect care simbolizează pentru tine noțiunea de acasă/Chișinău, acesta va fi biletul de intrare la festival.

📣Intrarea este liberă. Pentru rezervări la spectacole trimite un mail la victoria.buzzanu@gmail.com, spune-ne seara în care vrei să participi și vei primi apoi restul detaliilor.

PROGRAM 📌

🔴 Vineri // 21 octombrie // ora 19.00

🔹 Exuviationᅳ► de/cu Jean-Lorin Sterian

Există perioade ale vieții care sunt asociate cu o anumită geacă sau pereche de pantofi. De când am început Exuviation, știu unde se află marea majoritate a hainelor vechi pentru că le-am lăsat în mod conștient în locuri de importanță sentimentală. În 2021, după ce am stat o lună la rezidențiat de artă la Pristina, am părăsit apartamentul în care locuiam fără să realizez că nu am mai lăsat în urmă nicio piesă vestimentară. Am înțeles atunci, proiectul s-a terminat. Unele călătorii se termină chiar înainte de a-ți da seama.

🔹 Cântece născute în apartamentele din Chișinău de/cu Vitalie Colț

În Chișinău, până a ajunge o piesă, poezie, înregistrare, tablou, spectacol în fața publicului larg, orice lucrare trece prin o cenzură riguroasă în apartamentele oamenilor iubitori de artă unde întâlnești lume openmind cu gustul frumosului sporit. Aici, într-o atmosferă degajată, printre discuții despre politică, artă și noile tehnologii, auzi și critică constructivă și sfaturi despre lucrarea prezentată în acea seară din care îți faci o concluzie dacă e cazul s-o scoți în lume sau de a mai lucra la ea.

🔴 Sâmbătă // 22 octombrie // ora 19.00

🔹 Colorful darknessᅳ► de/cu Simona Maria Baciu 

Pentru prima dată în viața ei de 8 ani, Lara rămâne singură acasă. O poveste fantastică despre un copil rămas singur acasă, o luptă cu propria imaginație sau despre fragilitatea și vulnerabilitatea umană care ne privește pe toți.

🔹 Some dayᅳ► de/cu Robert Bălan 

Într-o zi va fi bine. Va fi pace, vor fi bani, va fi iubire. Vom sta toți pe malul mării admirând apusul și răsăritul. Fiecare dintre noi va primi exact ce își dorește. Dar oare știm ce ne dorim?

🔴 Duminică // 23 octombrie // ora 19.00

🔹 Indică Sursaᅳ► de/cu Ronin Terente 

Un spectacol lectură, un performance slam & spoken poetry, cu 4 texte scrise într-o cheie nouă pentru mine (de obicei scriu în rimă, iar astea sunt în vers alb) care presupun căutarea răspunsului la întrebarea: cine sunt eu?

Pentru programul extins vizitați https://culturadecasa.ro/homefest-2022/

Ne vedem la lorgennale!

⁕⁕⁕⁕⁕⁕⁕⁕⁕⁕⁕⁕⁕⁕⁕⁕⁕⁕⁕⁕⁕⁕

Proiect organizat în parteneriat cu Moldova Dance Festival Contact+

Parteneri media: ArtNoMore, Developing Art, Graphis 122, ISCOADA, IQAds, LiterNet, Modernism.ro, Munteanu, Radio România Cultural, Revista Golan, Scena.ro, Zile și Nopți.

Festivalul HomeFest este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

0 Shares

Lasă un răspuns