You are currently viewing HomeFest #8 // lorgennale // Call for artists // Chișinău //Republica Moldova
Apel Artisti Chisinau

HomeFest #8 // lorgennale // Call for artists // Chișinău //Republica Moldova

Pentru prima oară, festivalul de arte performative HomeFest prezintă lorgennale la Chișinău! 

HomeFest este primul festival cultural din România care, din 2014, deschide uşa larg proiectelor artistice ce încap în sufragerii, dormitoare, în general în casele oamenilor. Performance, teatru, dans, muzică, film, expoziții, lecturi și ateliere, în fapt o suită de aventuri culturale urbane propuse de artiști români și străini, s-au lăsat descoperite de fiecare dată de un public foarte divers. Curioși și curajoși, artiști și spectatori deopotrivă, sunt gata să treacă pragul acestei lumi aparte, unice și irepetabile din fiecare apartament, pe care îl transformă dintr-o unitate locativă într-una culturală.

După doi ani în care ne-am adaptat formatului online impus de pandemie, festivalul de arte performative HomeFest se întoarce în casele și apartamentele oamenilor. Ediția 2022 marchează simbolic contextul european complicat în care ne aflăm și se aliniază eforturilor de susținere a artiștilor din Ucraina și Republica Moldova. Astfel, am imaginat un format care privește dincolo de granițele țării noastre și am invitat artiști moldoveni și ucraineni să performeze în casele bucureștenilor, și artiști români care vor păși în casele din Chișinău. Ancorat în realitatea socială, HomeFest #8 va fi o ediție de Tranzit și înseamnă 12 spectacole, un workshop de dans contemporan și o masă rotundă. Va avea loc între 21-23 octombrie la Chișinău sub egida lorgennale și între 5-11 noiembrie la București.

Așadar, căutăm 2 artiști din Chișinău care să performeze în spațiul intim al sufrageriilor gazdelor moldovene în perioada 21-23 octombrie. 

Dacă vrei să vezi ce înseamnă să joci la un metru de spectatori, trimite-ne o scurtă propunere în care să descrii intenția performativă la victoria.buzzanu@gmail.com până miercuri, 12 octombrie. Ține cont că durata spectacolului nu trebuie să depășească 30 de minute și fiecare performance va fi remunerat cu 1935 lei moldovenești.

Te așteptăm!

Proiect organizat în parteneriat cu Moldova Dance Festival Contact+

Parteneri media: Asociația Art No More, Asociația Developing Art, Asociația Graphis 122, ISCOADA, IQ Ads, LiterNet, Modernism.ro, Munteanu, Radio România Cultural, Revista Golan, Scena.ro, Zile și Nopți.

Festivalul HomeFest este un proiect co-finațat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

0 Shares

Lasă un răspuns